2021-07-18
開始左低醣飲食一段時間,都有自己整椰菜花🥦飯食,但出街食椰菜花🥦飯就真係第一次,經朋友介紹,知邊上瑜珈🧘♂️課附近有間工廠飯堂有得食,一於順道去試吓瑞士咖啡☕️室係工廠大廈地下,問左地下保安先搵到個正門入口😅好大既一間茶餐廳,枱與枱之間好寬敞,地下又乾淨,第一感覺良好😃坐低就見到好sharp 既餐牌,推介3款椰菜花🥦飯同全日早餐🥣set, 🤣所謂題全早日餐其實即係大份啲多料啲既早餐3款椰菜花🥦飯我揀左最清個款 - 蛋白炒椰菜花飯配雞扒,無揀另外兩款有汁既椰菜花飯,想試下佢清炒係咩味個椰菜花飯來到真心surprise, 想像中既飯係細細碗,但實物係好大碗,比平常既飯更大碗,食落去亦好好味😋,椰菜花無草青味,打得夠細夠碎,真係好似食飯,食得好安樂,塊雞扒就中規中矩瑞士全日早餐又係食肉獸既朋友,有大大塊豬扒,法蘭克福腸,火腿炒蛋,茄汁豆,兩大塊多士,食完可能真係夠頂全日😆追加左兩枝炸蝦🍤棒同意式肉丸🍡,又係幾有驚喜炸蝦🍤棒一定係即炸,食得出脆脆的,粉漿厚薄適中,來貨唔錯☺️☺️意式肉丸🍡既肉丸好juicy, 個意式汁漿亦好惹味去茶餐廳點少得叫杯茶走,呢度既茶走令人眼前一亮🤩無量溫度,滑度,茶味都配
瑞士全日早餐
追加左兩枝炸蝦🍤棒同意式肉丸🍡,又係幾有驚喜
意式肉丸🍡既肉丸好juicy, 個意式汁漿亦好惹味
去茶餐廳點少得叫杯茶走,呢度既茶走令人眼前一亮🤩無量溫度,滑度,茶味都配搭得好好,茶胆質素高,飲到杯正茶走,令餐飯畫上完美句號