2005-05-30
星期日,同三個朋友仔去食飯.因為之前已經book咗位,所以唔洗等.一入到去覺得環境唔錯,幾有俄羅斯feel.一坐低,waiter阿Roy便好有禮貌地介紹今日的special offer,之後讓我地打開menu慢慢揀食物.食物:我地order了俄羅斯啤酒$18(不過無乜味),牛尾湯$48(好好飲),磨菇包$15(好香好軟熟,但要$15一個低唔低就見仁見智),豬肉pancake$25(好好味,好多豬肉餡,好香),什錦串燒($140 普通),羊膝配薯蓉($140,must order),栗子鴨胸鍋($120鴨胸好硬,汁少),Russian Pudding($55, 好香好滑),另外一個甜品唔記得乜名,係焦糖燉蛋之類的物體,太甜($45).用hsbc信用咭有九折,平均每人$180.都算抵食!PS: d價錢可能有出入,因為唔係太記得!環境:有live band,氣氛唔錯,嘈唔嘈就見仁見智,因為我地入去前已知道這種氣氛唔係談心地方.另外,兩位民族裝live musician會去每張枱作巡回演唱,佢地會比d簡單樂器你一齊玩,務求每位客人都能參予.之後,更會邀請客人出去圍圈跳舞,一路教一路跳,有興趣的
食物:
用hsbc信用咭有九折,平均每人$180.都算抵食!
PS: d價錢可能有出入,因為唔係太記得!
環境:
另外,兩位民族裝live musician會去每張枱作巡回演唱,佢地會比d簡單樂器你一齊玩,務求每位客人都能參予.之後,更會邀請客人出去圍圈跳舞,一路教一路跳,有興趣的朋友可以一齊出去玩.雖然本人不懂跳舞,但也樂在其中.