想係太子旺角搵間有啤酒🍻飲,而有質素的西餐,原來都唔算太多。 這間見好評甚多又新開,就喺OpenRice 訂座。比預定時間早左,眼見場內唔算多人,可能平日關係。座位闊落,有向街卡位。餐廳有個小小的舞台,有live band 演唱,主要唱廣東歌,亦有部分係英文歌。餐廳提供好多酒類選擇,有紅白酒,champagne, cocktail, mocktail, draught beer, craft beer...我地最後都係揀番啤酒😅Menu 有幾款 dinner for 2,叫左個中間價錢。菜式如下:蒜蓉包面包淋左d,唔夠香脆,食落較油,只有少許蒜蓉味生𧐢(6隻同款)龍蝦濃湯果然不負「濃」湯,喝一口龍蝦味好濃烈,味道好出。👍🏻牛肝菌忌廉湯聞到牛肝菌香味,飲落好夾,忌廉湯稠度適中,唔錯小食拼盤巴拿馬火腿配哈蜜瓜,可惜火腿部分有筋,但配上香甜哈蜜瓜👌🏻炸軟殻蟹 (油味重,但炸完仲脆)炸洋蔥圈 (自己少食,不過不失)水牛城雞翼 (第一口感覺,好酸,然後辣味先慢慢出現)炭燒安格斯牛肉眼叫左7成熟,上菜時有點over cooked,應該5成熟會juicy d。肉質有點韌,肉味唔算濃,表面肉會食到輕微

Estrella  Damm  Draught

蒜蓉包
面包淋左d,唔夠香脆,食落較油,只有少許蒜蓉味
蒜蓉包

生𧐢(6隻同款)
是日新鮮生𧐢

龍蝦濃湯
果然不負「濃」湯,喝一口龍蝦味好濃烈,味道好出。👍🏻
龍蝦濃湯

牛肝菌忌廉湯
聞到牛肝菌香味,飲落好夾,忌廉湯稠度適中,唔錯
牛肝菌湯

小食拼盤
巴拿馬火腿配哈蜜瓜,可惜火腿部分有筋,但配上香甜哈蜜瓜👌🏻
炸軟殻蟹 (油味重,但炸完仲脆)
炸洋蔥圈 (自己少食,不過不失)
水牛城雞翼 (第一口感覺,好酸,然後辣味先慢慢出現)
迷你小食拼盤

炭燒安格斯牛肉眼
叫左7成熟,上菜時有點over cooked,應該5成熟會juicy d。肉質有點韌,肉味唔算濃,表面肉會食到輕微炭燒焦味。
炭燒安格斯牛肉眼

香煎日本帶子意大利飯
日本帶子表面煎得未夠金黃香脆,食落帶子軟身。意大利飯富嚼勁,總括而言👌🏻,無咩驚喜
香煎日本帶子意大利飯

芒果千層酥
雖然酥皮唔算薄及多層,但芒果moss 唔太甜得黎,又夾有芒果肉,good!
芒果千層酥

餐廳出菜比較慢,但一路聽住歌, 食住野,吹下水,好快就食左2個幾鐘。不過有時音樂會覆蓋左講野聲,如果一班人吹水就要留意
2019-06-24