同你settle down啲手袋外套、細心提醒邊度可用餐、打卡,甚至肯幫你揸機影晒打卡位···男朋友都未必做到!咁熱心友善的店員係會加分到Jenny想再黎多次!知周六好搶手,已經在開門後15分鐘到,鋪面唔大已almost full house。但同地鐵站唔近真係行慢兩步都輸咗😂店員親切遞上籃子擺野,又會推介1、2月限定飲品。當兩個女仔煩緊點打卡,叫店員幫手影一張,佢真係好比心機咁影;甚至行出店外branch度影😍各位港女的福音!我係無名薯仔幫唔到佢賣廣告,佢都咁好service, 10%超抵比枱面襯返店名用木,但略嫌細張,擺兩杯咖啡兩舊scone已經要就住食野。小扣分枱面冇酒精搓手液,亦冇提供紙巾~食scone有小掙扎lol不適合久坐的餐廳⋯除左因為超多人在樹邊等,會比到壓力你知要走之外;仲因為枱的設計要側坐(or擘開腳坐which Jenny想有少少儀態⋯⋯𝙁𝙤𝙤𝙙🧀芝士scone $35店家提供左小勺(唔可以用刀形容...太短同粗)由中間橫切,但支野的切野能力非常有限,加上scone(我知係硬)但真係過硬到刀槍不入😂拎上手要好大力先切到(Jenny仲切到散開兩三塊有啲cap)加埋枱

𝙁𝙤𝙤𝙙
🧀芝士scone $35
店家提供左小勺(唔可以用刀形容...太短同粗)由中間橫切,但支野的切野能力非常有限,加上scone(我知係硬)但真係過硬到刀槍不入😂拎上手要好大力先切到(Jenny仲切到散開兩三塊有啲cap)加埋枱面細活動能力大減,扮淑女真係有啲辛苦😂
入口滿滿洋蔥味道唔錯,cream另上比我地搽但份量其實可以多少少🤏,辛苦切完搽兩下就冇,有啲晒左我切開的努力🤣

🌹伯爵茶scone $35
比起洋蔥芝士呢個好好多!scone身冇咁硬!食落口亦幾flesh💕都係同一通病,果醬都只係得咁多🤏

⚠️1、2月限定飲品!!

☕️橙香朱古力咖啡 $60
有拉花,比想像中有驚喜,真係有啲橙碎喺入面豐富左口感,朱古力味都幾出

🍮法式焦糖布甸咖啡 $50
有拉花,焦糖味比橙香個杯更濃,食緊野都會飄埋黎~但入口反而冇特別,似普通連鎖焦糖咖啡~被標題勾起布甸期望🥺係我諗多左

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
推介近門面的枱,可以趁冇咩人打棵樹卡,或者出branch坐慢慢影。有陽光日子去最好,branch 會贏晒

⚠️weekend 有註場塔羅占卜師,可惜Jenny冇玩到分享唔到添!歡迎留言分享
法式焦糖布甸咖啡
洋蔥芝士scone
2021-01-09
$85 (Breakfast)
法式焦糖布甸咖啡
洋蔥芝士scone