2019-09-22
久違嘅西餐廳,都有一段時間冇食過西餐,今日朋友介紹去咗大埔一間餐廳同男朋友撐枱腳 呢間餐廳嘅嘢食冇得輸,款款都非常好味,再加上有啲新配搭,改變少少影響大大,喺出面好難會食到咁有特色先order咗兩杯drink柑桔梳打&巨峰提子梳打, 量杯味道都好濃沃,巨峰提子梳打裏面有啫喱粒凱撒沙律配63度溫泉蛋我哋將個溫泉蛋整爛銅成個沙律拌暈,每一片菜都有蛋漿,而且上面嘅芝士絲係拌既過程融入咗蛋醬,所有嘢mix埋一齊令到個沙律更加美味好耐冇食過嘅香煎鵝肝,下面仲有多士,鵝肝入口溶化非常肥美,上面無花果將整個油膩感中和番,呢個咁特別嘅配搭又真係唔錯西班牙黑毛豬火腿菠蘿pizza係脆脆嘅餅底,中間夾咗啲蕃茄醬 火腿 菠蘿,上面再有片黑毛豬,就咁睇味道應該會重,但係又唔算,番茄醬唔會太多,火腿 黑毛豬唔鹹,所有份量都係啱啱好,所以食多幾片都唔會覺得膩食完個pizza唔夠喉再order咗個避風塘椒鹽魷魚鬚,用咗中式點心籠裝住,好特別@@ 魷魚易咬唔韌,避風塘椒鹽味道唔會太重,好香脆,送酒更加正
凱撒沙律配63度溫泉蛋