2023-10-13
🥟🥟🫓🫓片皮鴨關注組有介紹,當然好有期待,味道係唔錯,都無失望👍🏻👍🏻除左有常見既普洱壽眉、水仙外,仲有玫瑰荔枝👍🏻👍🏻玫瑰味同荔枝味好夠,未至於大陣花味,有少少荔枝果味中和左,好特別,大家可以試下👍🏻👍🏻烤北京填鴨半隻($218)先配有好多醬料、又有京蔥、青瓜、哈蜜瓜片皮鴨既份量正常,但感覺上未夠半隻,餅皮大約十件左右,上菜時熱騰騰,但職員攞走左個蓋,餅皮易凍左。片皮鴨肉嫩皮脆,唔算有一層厚脂肪,可以放心進食風味松子魚($258)魚都好足一條,有頭有尾,可以分到好多份,幾個人食就最岩,肉質好嫩滑,魚炸得香脆,加埋用三色椒炒成既醬汁,酸酸甜甜好好味,但唔會太濃,唔洗刻意再跟白飯👍🏻👍🏻👍🏻意大利黑醋骨($148)用黑醋煮成,有西式既感覺又些少糖醋排骨既味道,一咬落去骨同肉都好易分開,唔會痴牙,肉都炆煮得好腍👍🏻👍🏻👍🏻四喜烤麩每三位就會送一碟,份量都唔少,味道都唔錯唔算太咸或過份調味,配有雲耳、冬菇,可以當作一個餸或前菜不過可能係星期五晚上6:30-8:00黃金時段,就醉心於生意當中坐位好似係臨時加,好迫硤,直頭同隔離枱背對背;8:00交枱,7:15就last order同埋單,感覺催
烤北京填鴨半隻($218)
先配有好多醬料、又有京蔥、青瓜、哈蜜瓜
風味松子魚($258)
意大利黑醋骨($148)
四喜烤麩
坐位好似係臨時加,好迫硤,直頭同隔離枱背對背;8:00交枱,7:15就last order同埋單,感覺催迫我地交枱。雖然上述情況係香港食肆時有發生,但的確係唔好既用餐體驗👎🏻👎🏻👎🏻