2022-12-06
同男朋友行開大埔,知道呢間手工意粉小店十分出名,所以特登揸車過嚟一試 😇✌🏽但係提一提揸車人士,車都係要泊喺街邊🤣🤣🤣小店裝修相當有心思,睇得出店主擺咗好多心機喺裏面,每一個角落位都係打卡點,而且當晚去食,亦都十分爆場,建議朋友上嚟試嘅話最好打電話去book枱,小店亦都有兩層,位置亦都相當多以及闊落,最好約埋三五知己一齊嚟食嘢吹水!推薦:⭐️松露啡菇雞胸闊條麵($108):一上嚟擺盆已經十分之吸引,絕對拍得住出面有名氣嘅大餐廳!首先講吓醬汁非常濃郁,松露味十分好,而雞胸意外地嫩滑,闊條麵亦十分掛汁!出色!⭐️甲羅燒蟹膏燉飯($168):原本男朋友唔係好鍾意食意大利飯,覺得口感比較奇怪,但係呢個佢亦都食得相當滋味😇講番擺盤十分精美,要自己撈左甲羅燒再撈燉飯,蟹膏嘅香味十分濃郁,令成件事升華到另一個層次!⭐️香濃蘑菇湯:普通發揮,但因蘑菇太多,而令整個湯味道偏坐蘑菇味!如果咁啱經開大埔,又想支持下小店,呢家絕對係不二既選擇!感覺上店主係一班後生仔,希望佢哋努力加油!味道:🌼🌼🌼🌼🌼服務:🌼🌼🌼🌼環境:🌼🌼🌼🌼抵食:🌼🌼🌼🌼🌼
推薦:
味道:🌼🌼🌼🌼🌼