2024-02-22 1518 views
今日去左呢間係尖沙咀嘅泰國菜,餐廳位於尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下1A號舖及地庫,距離地鐵站唔係好遠,行過去都係差不多三分鐘嘅路程,我哋去之前已經係網上打電話預約定,去到都好多人排隊,我見都有排等,確定預約後就馬上可以入餐廳。 燒牛肉:燒牛肉係以燒的形態呈上,燒完之後令燒牛肉帶來微微焦香,同時令熱度保持更耐。燒牛肉亦同時保留到一份香嫩,又變得緊緻嘅口感,而有咬口,加埋餐廳嘅調味醬食,恰到好處,好味! 濕炒海鮮河:海鮮河粉都炒得啱啱好,而且調味合宜,唔會炒到太鹹,配上蘿蔔、菇菌和芥蘭,令到成個河粉嘅口感昇華,海鮮方面,亦有青口,蝦同魷魚,好好食! 軟殼蟹米子卷:軟殼蟹炸得非常香脆,熱辣辣,再配上含有大量不飽和脂肪酸嘅牛油果,有助降血脂及降膽固醇之餘,米紙卷亦軟脆兼備,口感非常豐富,點埋個汁食亦都好夾!我同朋友都好推薦呢個菜色! 芒果沙冰:芒果沙冰打得十分細滑,同埋最重要係芒果味超級香濃同埋濃厚,食泰國菜真係唔少得叫反杯芒果沙冰!飲完之後透心涼,超級好飲,我同朋友都十分推介!佢嘅入口好滑好軟綿,同埋都好大杯,不得不推薦! 我哋兩個人都係食左差不多每人二百蚊度,呢個價錢

我哋兩個人都係食左差不多每人二百蚊度,呢個價錢係尖沙咀嚟講其實都唔算太貴,我哋都覺得呢間餐廳非常值得大家一試!
  • 生蝦
  • 泰式生蝦