2018-08-03
今次已經係第3次嚟樂天經典食晚飯,之前叫樂天客棧,唔知點解要改名?我好鍾意食中菜,哩度啲菜式中式得嚟又有啲特別,而且環境舒適,枱與枱嘅距離唔會太迫,坐得好舒服。今餐食咗每次嚟都必食嘅冰鎮苦瓜,味道甘甘哋,再滴埋桂花蜜一齊食,有一種很清新嘅感覺,而且好似飲緊台灣嘅蜜蜂苦瓜汁。食中餐又點少得飲湯?今次飲嘅螺頭湯無上次咁濃,但味道仍然唔錯,同埋每次我一起身想畢湯嘅時候,侍應們都好主動過嚟幫我畢湯,抵讚!芥末蝦蝦今次第一次食,味道同預期一樣,就是芥末蜜糖醬炒蝦球,味道OK。扣肉包其實就是類似台灣的刈包,麵包軟綿綿的,扣肉甜甜哋咸咸哋,幾好味。四大天王(包括茄子、豆角、秋葵、荷蘭豆)我開頭以為係涼拌,點知原來係熱,醬汁濃咗dd,如果味道淡少少更好。酥炸豬肉蝦棗,一咬落去外層炸得好鬆化,豬肉同蝦肉打得好扎實,而且食落應該係有啲芋頭喺裡面,真係幾好味。每次嚟哩度食都唔會失望,保持到水準!
每次嚟哩度食都唔會失望,保持到水準!