2017-01-04
好耐冇同表姐食過飯,約埋表妹,呀姨一齊晚飯聚聚。表姐簡左黎試左呢間「屋喔」,話新開想試下,而旺角果間我一直想去都未去過就決定左黎銅鑼灣試下喇。我地4個人,叫左三份晚餐同一份海鮮飯(西班牙龍蝦鑊仔燉飯)。每論係套餐定散叫,份量都相當之足,好大份唔怕食唔飽!最後飽住肚都要想試埋甜品呢!晚市套餐有一款小菜配白飯、前菜小食和魚湯煮菜及一杯飲品。先黎左餐前小食和飲品先:奶茶:淡淡的奶香,幾滑,感覺都幾台灣風味。加上唔會太甜,咁大杯又好夠飲!魚湯煮菜:魚湯也是淡淡的,但也嚐到魚湯味。菜煮得夠淋,而且幾新鮮!小食我們要了不同款式的試試:(全部都有加香茜,如果走茜要早講聲啊)唐心蛋:蛋白好滑,中間唐心夠甜味!整個蛋都好野味呀麻辣牛柳:麻辣味都幾重,岩晒食辣既人。麻辣味重得黎又唔會遮蓋左牛柳既牛肉味道。牛柳粒好夠腍,好易入口!雞翼:反而雞翼冇咩特別,普通,醬汁既味道不夠入味。不過雞肉沒有血水,同埋留意返係凍食啊。小菜方面我們選了魚香茄子和糖醋魚塊。魚香茄子:茄子煮得剛好,連皮都夠淋可以食埋!個醬汁好多,而且好好味,夠送一碗飯啊!至於d肉唔似得平時食既肉碎,係一條條細條的,幾有新意!而且又係好好味,沒有肥
就決定左黎銅鑼灣試下喇。
每論係套餐定散叫,份量都相當之足,好大份唔怕食唔飽!
最後飽住肚都要想試埋甜品呢!
晚市套餐有一款小菜配白飯、前菜小食和魚湯煮菜及一杯飲品。
先黎左餐前小食和飲品先:
牛柳粒好夠腍,好易入口!
小菜方面我們選了魚香茄子和糖醋魚塊。
至於d肉唔似得平時食既肉碎,係一條條細條的,幾有新意!而且又係好好味,沒有肥肉而肉又夠腍。
魚塊炸得剛好,不會太過多炸粉,咬落香脆得黎仲啖啖魚肉魚肉又不會腥式感到有雪藏味,好喜歡啊!
最後就係表姐點的西班牙龍蝦鑊仔燉飯:
龍蝦一大隻,味道都幾鮮!而且開左穀好方便吃d龍蝦肉。
墨魚圈好彈牙,好香既墨魚圈味;蝦應該也是鮮蝦來的,不似雪藏貨。
我地食到好飽,好飽。。。但又心思思想試埋個甜品,睇下味道如何!
雪糕有兩款味,都放左一段時間先開始會溶~雲尼拿點少少蜜糖一齊食唔錯啊
今次食左一餐滿足既晚餐,搞到Lunch都會想黎食~
味道好,份量足而且價錢又合理,店內環境又舒服(係店員態度就麻麻地)
下次試埋其他菜式,有得encore呀