2008-12-08 1 views
原本班朋友話今晚去翠華食晚飯,但在中環上班的我無論堂食或外賣也早己吃悶呢間餐廳,途經近排網上介紹的新店,點解唔去試新呢? 裏面差不多是卡位地方細細但已是盡量利用,不迴荃灣大部分的食市普遍坐得迫夾些!我們三個人叫了幾款廚師推介,侍應說餐牌未有但也是越南的專菜,於是咪試下:1.黑芝海蝦卷$45:無腥味的蝦膠,應是新鮮的,配上黑芝和炸得脆口春卷皮,依爽口鬆脆。2.牛肉蝦片$32:牛肉好味有肉質感,係塊蝦片薄D!3.法國香草燒羊架$68:肥老闆話是新野,其實我地見隔離鬼佬夫婦吃緊時想試!那位肥老闆話有限量order,我地即時試兩個order! 一plate有2件的,很香的酥味和豐富的肉質,還有特製的醬汁沾,我覺得最讚是這道菜。4.乾煎羔蚧:我地係第一次試這樣吃,而且有得揀中size的羔蟹$148,大隻要$188。我揀了中蟹試試呀!原來煎習讓整隻蟹的肉和羔不會散哂出,我本人對蟹敏感,但班老友話很香很正!5.特別招牌紅跑車湯河:重要加粉底添!晒我地班要多又唔洗諗甘多的後生仔,有蛋、牛肋條、生牛、葉、牛根和牛丸(好味,)最後飲埋啖牛湯,飽晒!荃灣食到一間那似樣的已不錯,
2.牛肉蝦片$32:牛肉好味有肉質感,係塊蝦片薄D!
荃灣食到一間那似樣的已不錯,招呼又好,班越南小姐好禮貌彈的只是樓底矮和無豪裝囉!

<第一次用非會員寫食評不獲登出 ,是否非會員在openrice有選擇性呢?所以本人今次花少少時間登記成為會員吧!>
  • 香草燒羊架
  • 乾煎羔蚧