2018-05-07
自從飯腳大肚要戒口後,好少一齊出去覓食,連口味都轉了,突然即興想食燒肉!!我這位朋友自然捨命陪君子,美其名是監督她不能太放肆自問準時收工,來到旺角未夠7點,已經坐滿大半,誇張耶想提一提OPPA是有人serve,如果怕食到唔生唔熟,可以請服務員代勞;當然自己燒都是一種樂趣。燒泡菜玉子,一開始就會幫你加配料倒蛋漿,差不多食到中段就食得兩個女仔食韓燒,真的眼闊肚窄,叫了兩份肉、一份翠玉瓜、一份冷盆,還是삼계탕蔘雞湯OPPA提供的肉食多元化,豬,牛為主,大部份選用入口靚肉,現時在煎板上的是澳洲牛排骨,店員在你面前燒烤,我們倆像看表演一樣的期待順便燒香脆玉瓜表面,煎板上有排油位是不錯的設計,但油煙還是有點利害,預早知道會食韓燒的朋友切諱著淺色大領衫,因為會彈油架!手機也要收好啊邪惡五花腩,一邊燒,果股油香味,將肥油逼出來,包生菜食,正!期待已久蔘雞湯,唔係Hea做架,勁足料,雞又夠滑,我覺得好食過上次去韓國食這是我一人獨享的冰鎮鮑魚,有小小酒香味,爽甜芽菜墊底,食到見碟底
自問準時收工,來到旺角未夠7點,已經坐滿大半,誇張耶
想提一提OPPA是有人serve,如果怕食到唔生唔熟,可以請 服務員代勞;當然自己燒都是一種樂趣。