2015-12-01 818 views
朋友在中環返工,介紹左我黎食飯。一坐下,朋友叫了杯雞美酒,我就叫了杯紅酒。紅酒飲落淡淡的果味,小小甜唔錯。包有兩款,外脆内軟。包裡熱熱的,搽牛油入包即溶,好味。叫左個菜沙律有温泉蛋配,内裡有魚香的味道,配合oliver oil, 清清地幾開胃。叫左個黑松露饀餅,外面脆卜卜,好像食薯片一樣,裡面饀料好香黑松露味道,唔錯,兩啖一件。個餐湯有好濃的海鮮味,湯底應該係好傳統用蝦頭蟹殼整岀,湯裡仲有d蟹肉,味道真係好香濃鮮甜牙。主菜上枱,叫左條鹽焗魚,一上枱已經香噴噴,食落魚質好滑。鹽焗嘅好處係同一時間同熱力平均分報,魚肉好滑又可以鎖住魚嘅肉汁,好味。個魚仲跟左個番茄醬汁,酸酸甜甜,好好味。叫左個羊嘅t 骨,一上枱好香羊嘅肉味。一食落肉質好嫩,有小小爽口,肥瘦嫁平均,肉質好實有小小羊羶嘅味道,唔錯。最後就緊係甜品環節啦,叫左個檸檬撻配雪糕。個檸檬撻個撻底好實,好香口。個檸檬饀料好像布丁甘好彈,酸酸的,内裡仲有小小檸檬絲,有驚喜依依個朱古力慕絲蛋糕好香濃嘅朱古力味,一啖食落去外面係慕絲,內裡係蛋糕,有兩種唔同嘅口感,鐘意食朱古力嘅人應該都會鐘意食嘅甜品
朋友在中環返工,介紹左我黎食飯。

包有兩款,外脆内軟。包裡熱熱的,搽牛油入包即溶,好味。

個魚仲跟左個番茄醬汁,酸酸甜甜,好好味。

叫左個羊嘅t 骨,一上枱好香羊嘅肉味。

2015-11-30
$550 (Dinner)
  • 鹽焗魚
  • 羊t 骨