2008-05-07
襯天氣還沒有太熱,我地安排左兩日假期入迪士尼玩!由迪士尼地鐵站搭穿梭巴士到迪士尼酒店,我地揀左係大廳 High Tea.首先我地點左一份小食炸雞翼,雞翼已被細心地去左半邊骨,伴碟有BBQ味薯片。配上兩款醬汁,包括甜酸醬同埋沙爹醬,滿意。然後三層 High Tea Set 包括鬆餅,三文治類(煙三文魚,吞拿魚,火腿),酥皮類,撻類(咖哩雞肉,雜菜)同埋蛋糕類(椰絲蛋糕,芝士蛋糕)。每份細細件,配上牛油(米奇頭形狀),忌廉,果醬。老婆比較鍾意食甜既,唔洗爭。High Tea Set 包一壺茶,我地揀左 Earl Grey. 我飲香濃既原味,老婆鍾意加奶,一壺兩人分,每人有兩杯。茶具別緻,現場有鋼琴伴奏,窗外人造園景優美,還有海景。半邊大廳只得我地,侍應服務周到,食物有誠意,這一頓下午茶我地覺得物超所值。