2020-08-24 4412 views
前身係Grappa’s 嘅 BaseHall~ 今次係我第二次去 第一次去嘅時候非常熱鬧好多人飲酒食嘢 加上又播著好強勁嘅音樂 好有 happy hour feel 㗎 第二次去感覺好唔同囉 可以賣酒嘅地方都已經關門 人流稀疏 最多二人同枱嘅限制令到呢度更加顯得冷清⁣BaseHall裡面大約有10間買食物/飲品嘅店舖 最多人留意嘅我估係 Honbo 住港島嘅朋友以後唔使行條斜路上去灣仔日街食⁣我哋幫襯過嘅有👇🏻▫️Honbo - 呢間啲漢堡包真係好好食最鍾意食嘅都係佢哋嘅 “Honbo” (HKD88) beef patty 1塊唔夠仲要打孖嚟 最正係啲芝士融入兩塊patty入面 每咬一口都有熱辣辣嘅芝士😋 正!⁣▫️Co Thanh - 知道中環九如坊有分店但一直都冇幫襯過 叫咗碗Phở Gà (HKD118) 越式雞絲湯河湯底有淡淡的雞香味 麵條滑嘟嘟 不過成碗麵都鋪上青葱和芫荽 我諗唔係個個都鍾意食😂😂 (對我嚟講OK嘅😂😂) 另外放咗兩條油炸鬼喺度又幾得意喎 (話時話我真係好耐冇食過油炸鬼啦🤣🤣)⁣▫️ Westside Taqueria - 叫咗塊 “Al Pastor” taco

我哋幫襯過嘅有👇🏻

▫️ Westside Taqueria - 叫咗塊 “Al Pastor” taco 一塊要成HKD48㗎 我食2啖就K.O.咗佢喇😂😂 有辣豬肉碎+一條小菠蘿 + 墨西哥醬料 都幾重口味

呢個另類food hall 去happy hour真係一流 唔怪得之前吸引到咁多人去啦

(第4至6張相係我第一次去嘅時候影)
Type of Meal
Other