2023-09-27 34 views
之前食過尖沙咀店,今次嚟到將軍澳,朋友帶我去寶琳店再戰烤魚,正。寶琳店嘅座位比夠闊落,同埋仲有電視可以睇波添,呢排睇英超直播就啱曬⚽️唔怪得連星期一都咁多人幫襯。未食烤魚之前先嚟個薑蔥爽魚皮,份量十足呀! 口感爽脆Q彈,唔腥而且無鹼水味,夾埋花生同埋薑蔥絲夠晒鮮味又開胃蒜香牛油燒扇貝都勁抵,兩隻先$38~濃厚牛油味加埋香噴噴嘅蒜🧄仲有大大粒嘅扇貝肉,十分滿足。呢度嘅烤魚有唔同嘅種類嘅魚同埋湯底可以揀~ 🐟今次我哋就挑戰肉肥美,油份重,膠原蛋白豐富嘅江團魚配線九葉花椒BB豆花(小辣)烤魚嘅肉質細嫩滑溜,無細刺同埋泥味。同埋唔好睇個湯底好似紅卜卜咁,我哋叫咗小麻小辣🌶️係以香同埋惹味為主,唔會辣到好辛苦。配料已經有豆花、青瓜、木耳、芽菜同埋寬粉,夠曬豐富~ 值得一讚係寬粉煙韌得嚟夠吸湯,豆花又夠滑,乜嘢口感都有,唔會獨沽一味咁寡!當然,烤魚又點可以無萵荀,清脆嫩綠好好食~ 🍻配埋啤酒perfect!~

未食烤魚之前先嚟個薑蔥爽魚皮,份量十足呀!
配料已經有豆花、青瓜、木耳、芽菜同埋寬粉,夠曬豐富~
值得一讚係寬粉煙韌得嚟夠吸湯,
2023-09-25
$300 (Dinner)
  • 鮮九葉花椒BB豆花江團魚
  • 萵筍