2018-07-06
上周六原本約咗一班好友去馬鞍山行山,行到半路就因為黃雨和雷暴警告而折返, 一班人晧晧盪盪去到新海港城中心行街食野。 當見到泰巷時已見到一條人龍, 心裡已好奇; 在商場行咗一個多小時後仍然見到一條人龍, 正藉大家都肚餓所以加入了人龍。滿意店員安排座位, 又快又不混亂。 泰式檸茶和泰式奶茶你飲過味? 問過店員, 檸檬茶和奶茶的茶葉都係從泰國直接入口的, 好有地道風味。因此我和好友分別點了這2款飲品, 也不介意加$3試下。 未飲之前已經嗅到好香的茶味, 泰式檸檬茶有濃而清香的茶味, 帶有清新的檸檬和薄荷, 是這嚴夏的首選, 清涼消暑解渴。泰式奶茶都有驚喜, 香濃的茶味,口感厚實而滑流, 帶有一點點香料的味道, 口感很豐富, 很滿足。食物方面都好有地道風味,沙律裡放了一點肉鬆而寧到味道豐富不少。 泰式湯米的湯又清但味道濃而適中。 食得咁滿足價錢唔算貴, 我哋點咗下午茶餐計埋泰式飲品的$3 每人都係$50.
滿意店員安排座位, 又快又不混亂。
因此我和好友分別點了這2款飲品, 也不介意加$3試下。