2022-11-09
半年前已經知多左呢間文青Cafe, 最近更新咗menu,有埋嘢食同甜品! 連viutv既“深宵更”都有係個度拍攝過!一於去試下中醫一向諸多忌諱,凍又話寒、甜又話濕、焗又話熱氣、咖啡又話燥,呢間嘢正在打破傳統,就算食哂以上既嘢都自我感覺良好,Balance返 好似呢杯冷萃銀菊咖啡咁,銀菊降左咖啡既燥,直頭係打和super😂,銀菊味同咖啡估唔到都幾夾,有咖啡香得黎又唔會蓋過菊花味 當日未夠2點,lunch set已經賣哂,唯有試其他,叫左碗鹽漬櫻花雞絲涼麵,非常清新!個人覺得岩夏天食多d 叫左個秋冬限定既冧酒無花果甜品,質感比較似scone 唔太甜,岩岩好,不過為食既朋友仔唔好太心急,入面有牙簽桔住無花果重另外買左呢袋野蜂蜜冰唔係真係會溶既冰,係一舊舊既蜂蜜,沖水勁潤,秋冬飲岩岩好消費滿$220 重有佢地自家永生堂 @wingsangtonghk 既燈籠草 handcream 添!
重另外買左呢袋野蜂蜜冰
唔係真係會溶既冰,係一舊舊既蜂蜜,沖水勁潤,秋冬飲岩岩好