2019-07-30 31 views
之前有聽朋友講過呢裏既拉麵十分唔錯。朋友亦是食家,平時無野做會四圍搵野食,既然係咁,咁都好值得去試。而我偏偏又係不能抵抗美食既人。哈哈😄就算岩岩銅鑼灣收工。亦要大老遠黎上環,安慰辛勞反工既自己。因為過黎已經三點後,錯開左食飯高峰,並不需要排隊都有好多位置。鋪頭十分乾淨同整齊。有各式拉麵可供選擇,而我都係鍾情火炙味噌蝦濃湯拉麵。睇賣相就十分吸引。肥瘦相間既大大塊叉燒。以及呢碗面既點睛之筆紅卜卜既櫻花蝦。以及拉麵必不可少的溫泉蛋。濃湯才是一絕。相信煮了非常久的豚骨才可以有這樣的精華。而且飲得出來係原汁原味,並無添加味精。所以連湯都唔放過。哈哈😄。值得讚賞的是店家十分貼心用熱辣辣既碗乘著熱辣辣的湯。沒看錯,是熱既碗而唔係因為湯既作用下先令到個碗熱,本人食面速度唔快,但直到飲完所有湯,都維持到佢個溫度,十分讚。

就算岩岩銅鑼灣收工。亦要大老遠黎上環,安慰辛勞反工既自己。

有各式拉麵可供選擇,而我都係鍾情火炙味噌蝦濃湯拉麵。

以及拉麵必不可少的溫泉蛋。

• 火灸味噌蝦濃湯拉麵