2019-04-02
近住藍田港鐵站既啟田商場有好多好嘢食,〈臨記車仔麵〉就係近期我最愛嘅一間!!最喜歡佢有特別嘅湯底,例如咖喱,鮮番茄同麻辣。而餸配料方面有接近40款,梗有一款啱口味。雖然主打平民車仔麵,但內裡環境都好光猛乾淨,坐得都幾舒服架採用自在形式,喺收銀點完餸之後就要等叫號碼,去領取區攞食物。醬料同熱水碗筷都係自助區有得拎,衛生方面令人滿意。〈滷肉飯〉老公見到有新產品,車仔麵店都竟然有滷肉飯食,當然要一試!!滷肉汁好濃郁,超好送飯。加上滷肉煮得夠腍夠入味,佢轉個頭就食曬成碗飯了。我就選擇了咖喱湯底嘅車仔麵,另外加配咗溏心蛋,蘿蔔,生菜同自家製鮮竹卷。〈溏心蛋〉絕對可以話係臨記既名物,一咬就即刻流曬成個黃出嚟,蛋白又夠入味,絕對係必食之選。〈蘿蔔〉蘿蔔都好有驚喜,超清甜又多汁,冇渣又冇根,好好食。〈脆味豬爽肉〉老公係食肉獸,所以另外都叫左幾款肉類。豬爽肉係每次必點嘅餸菜之一!外層煎得夠香脆,肉質爽口得來又唔會油淋淋,又一必食之選。〈孜然雞翼〉孜然味濃郁,煎得夠香口,真係百吃不厭。〈油炸鬼豬扒〉鬼馬系列係〈臨記〉獨有嘅食品,外層有油炸鬼的香脆同鬆化,內面豬扒好juicy,好特別。〈油炸鬼雞翼〉同系列
雖然主打平民車仔麵,但內裡環境都好光猛乾淨,坐得都幾舒服架
醬料同熱水碗筷都係自助區有得拎,衛生方面令人滿意。
〈滷肉飯〉
老公見到有新產品,車仔麵店都竟然有滷肉飯食,當然要一試!!
〈溏心蛋〉
〈蘿蔔〉
蘿蔔都好有驚喜,超清甜又多汁,冇渣又冇根,好好食。
〈脆味豬爽肉〉
老公係食肉獸,所以另外都叫左幾款肉類。
〈孜然雞翼〉
孜然味濃郁,煎得夠香口,真係百吃不厭。
〈油炸鬼豬扒〉
〈油炸鬼雞翼〉
同系列仲有個雞翼,都係好食之選。