2019-03-31 35 views
朝早要去藍田做野,做到點幾兩點至食飯,好好好肚餓...入咗啟田商場見到呢間鋪都多人排隊,望望餐牌見有滷肉飯食想試下,就同朋友揀咗呢度食。小食同車仔麵既餸都有唔少選擇,我地2個餓底除咗叫滷肉飯($29)同車仔麵($49),仲點咗2種雞翼(各$19)同酸齋($15),成枱野食好豐富😍首先講咗自己既滷肉飯先,每粒豬肉都好肥美,而且肉汁豐富香濃,不錯!朋友碗烏冬的番茄湯底有好多番茄粒,酸酸地好開胃!魷魚口感爽脆,而脆味豚爽肉厚身兼爽口,同埋會另上,唔怕比d湯浸淋哂。小食入面既2款雞翼都唔錯,油炸鬼雞翼一咬落去好香油炸鬼味;而孜然雞翼既孜然香夠重,外皮乾脆。至於用麵根做既酸齋好入味,份量亦唔少!飲品就係雪碧同黑芝麻豆漿,豆漿有淡淡既芝麻香,感覺健康~
朝早要去藍田做野,做到點幾兩點至食飯,好好好肚餓...

滷肉飯
孜然雞翼
油炸鬼雞翼
美味酸齋
至於用麵根做既酸齋好入味,份量亦唔少!
飲品就係雪碧同黑芝麻豆漿,豆漿有淡淡既芝麻香,感覺健康~
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$73 (Lunch)
  • 油炸鬼雞翼,滷肉飯,孜然雞翼