2019-09-29
繼上次來大鴻輝中心食雞煲,今次就同朋友放工來打邊爐💕坐得闊落舒適,d 枱好夠大張,夠大胃王晒擺野食🤓 價錢合理❗️自由度高❗️鍾意點配都得👍🏻免費湯底🥣有6款,另有加錢湯底~係open area 仲有菜、丸類,蔬菜新鮮,丸類有個下拉式嘅透明屏障隔一隔塵,確保衛生👍🏻仲有個甜品corner添😍 呢度仲特別在於➡️ 有炸物➕串燒任點❗️❗️我哋今日揀咗$258 套餐,可以任食美國特選牛肉、豚肉同雞肉~.叫咗雙拼湯底➡️ 蕃茄湯➕甜醬油湯蕃茄湯足料味濃甜醬油湯味道適中,用來淥牛肉➕食烏冬好Perfect❣️牛肉偏瘦,幾啱唔太鍾意食肥肉嘅朋友😆我反而比較鍾意個豚肉,切得夠薄,而且相對肥瘦分布得更均勻🤓.丸類除咗衛生之外,仲保存得幾好,冇結冰,所以淥熟咗之後,口感依然彈牙爽滑😌.蔬菜新鮮選擇多❗️.炸物盤上菜啦❣️我地點左炸冬菇、炸芝士丸、炸墨魚丸、炸洋蔥圈、炸蝦、炸雞翼、炸甜薯及炸餐肉💕炸物仲另配有黑松露沙律醬😍 用嚟蘸洋蔥圈同炸蝦一流💕由於大部份都係用七味粉調味,所以其實炸物表面都係差唔多嘅味😝特別推薦炸雞翼、洋蔥圈、墨魚丸❗️炸雞翼香脆多汁,油膩感唔重,肉質嫩滑❣️食起來微辣又開胃👍🏻洋蔥圈炸得通透,容易咬開,
坐得闊落舒適,d 枱好夠大張,夠大胃王晒擺野食🤓
價錢合理❗️自由度高❗️鍾意點配都得👍🏻
免費湯底🥣有6款,另有加錢湯底~
仲有個甜品corner添😍
呢度仲特別在於➡️ 有炸物➕串燒任點❗️❗️
叫咗雙拼湯底➡️ 蕃茄湯➕甜醬油湯
蕃茄湯足料味濃
甜醬油湯味道適中,用來淥牛肉➕食烏冬好Perfect❣️
牛肉偏瘦,幾啱唔太鍾意食肥肉嘅朋友😆
我反而比較鍾意個豚肉,切得夠薄,而且相對肥瘦分布得更均勻🤓
蔬菜新鮮選擇多❗️
炸物盤上菜啦❣️
炸物仲另配有黑松露沙律醬😍 用嚟蘸洋蔥圈同炸蝦一流💕
特別推薦炸雞翼、洋蔥圈、墨魚丸❗️
洋蔥圈炸得通透,容易咬開,口感爽脆😋
墨魚丸很高質素,口感彈牙,墨魚肉香🤩 經一番油炸之後,入口更熱辣辣,外脆內軟💕
串燒方面,我哋點咗牛舌、牛肉、金菇牛肉卷同埋雞皮~
最推薦金菇牛肉卷,入口口感豐富😍 塗咗醬汁嘅牛肉口感軟滑,金菇唔韌咬得開,食落美味又Juicy🤤❣️
一個價錢可以打邊爐、食串燒➕炸物,呢餐飯食得好滿足❣️