2017-04-04 372 views
友人曾經介紹當中的漢堡扒值得一試, 所以上星期五晚終於到達Ufufu Cafe ! 望見餐牌,其實最給引我的並不是漢堡扒,係甜品所以決定飯後甜品都會係呢到品嚐。 首先我點既係溫泉蛋漢堡扒,當然餐牌上既圖片只供參考,我個餐到左之後確實係有丁丁失望, 因為隻蛋.... 直接放左係個鐵板上,可能只係我比較特別,因為我認為如果食漢堡扒加蛋既話, 蛋應該係要放係漢堡扒上面, 等客人直接切開既時候蛋汁同漢堡混為一體, 口感更滑,味道更濃,當然我可以自己由鐵板放返上去,但係因為鐵板既熱力其實足以令到隻蛋再熟多啲, 蛋汁亦會減少。我當然食既時候都會放返上漢堡到切, 開頭兩者融和既口感真係不能忽視,有一種幸福滿滿既感覺, 而佢個汁略帶少甜, 所以都唔錯, 不過食到後期,由於蛋汁比想像少, 只得返肉, 所以其實開始有啲略帶咸..... 到友人點既係芝士漢堡, 漢堡裡面包住芝心, 令人有一種雀躍既期待,當然係到同大家講聲, 唔好期待佢會流出嚟, 因為事實上真係無。 不過個餐上枱既時候, 會有職員幫你,因為個灘堡係有一個袋包住嚟既, 可以叫做有個少少特別既效果既試左一口, 醬汁方面就係同我既完全唔同, 不過友
所以決定飯後甜品都會係呢到品嚐。

試左一口, 醬汁方面就係同我既完全唔同, 不過友人都覺得太咸,而肉質方面....

最後甜品,原本滿心歡喜,因為見到餐牌有厚厚既pancake , 不過可能我地夜晚去,所以全部都無晒食唔到, 結果叫左個芭菲.... 但係估唔到呢個俾到我一個驚喜喎! 首先,係同餐牌既圖片相乎,而且唔會太甜, 食落去既感覺係好協調!真係值得一試。

所以推薦既我相信都係甜品, 下次要早啲去, 試下個厚pancake !
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)