2018-05-17
突然之間好想食個港式鐵板,經過呢間餐廳,見到 佢個星級雜扒有西冷,雞扒,英式腸,炸帶子,仲有比較少喺港式扒餐裏面見到嘅煙三文魚添,我就知道係佢喇…餐湯係蕃茄羅宋湯,上枱嘅時候熱辣辣,有香濃既茄膏味,對於鍾意食湯渣嘅我,會覺得如果湯渣再多一啲相信會更加好。星級雜扒,一上枱已經被嗰朵由煙三文魚 整成嘅玫瑰花所吸引,估唔到茶餐廳都有咁嘅賣相,實在令人驚喜;雞扒經過兩面煎香,雞皮脆卜卜,英式腸腸衣堅韌,比起平時嗰啲雜扒嘅廚師腸味道更加豐富,西冷扒係大大嘅一塊,配合住我哋經典嘅港式黑椒汁,非常滿足。另外仲叫咗個黑松露薯條,薯條炸得脆身,上枱嘅時候仲係辣口㗎,個黑松露醬好 creamy,再唧啲茄汁間住嚟食就啱啱好喇。臨走見到隔離枱嗰個流心奄列亦都相當之吸引,下次要嚟試埋佢先得。