2023-05-07 109 views
又想食得健康又好味?主打又有營養又健康既美式魚生蓋飯Pickabowl一定啱哂你地!D2 Place分店裝修光猛,坐得舒服,餐牌選擇真係好多,諗食咩都諗左好耐! 如果有選擇困難症既話,就可以揀餐廳預設好既配搭,亦都可以DIY自選餸砌一個飯出黎,而且個飯底仲可以揀黃薑椰菜花、糙米飯、純沙律或者沾烏冬,自由度好高。經典雙拼 $88有齊三文魚和吞拿魚魚生粒,另外有和風配菜好豐富,有烤南瓜、玉子燒、炸豆腐、蕃茄、青瓜、四季豆、毛豆和自家製醬油等等。最特別係可以選擇唔同底,我就揀左黃薑椰菜花,五顏六色,真係又靚又夠晒健康!加配套餐 +$25包括有鰹魚昆布湯,溫泉蛋和甜品。鰹魚昆布湯幾鮮味,入面仲有豆腐粒粒同昆布。溫泉蛋方係半生熟,無論係撈飯定就咁食都一流!甜品係黑糖布甸,味道唔會太甜。D.I.Y.自選 (包三文魚湯 $115)朋友個碗就試下D.I.Y.自選,可以揀兩款自已喜愛的蛋白食物,分別係煙燻油辣味吞拿魚和西班牙蒜油熱蝦。吞拿魚肥美,辣辣地好正,蒜油熱蝦油香惹味!之後揀左山藥配菜,有山藥,毛豆和秋葵配芥未醬。最後揀埋飯底要左黃薑椰菜花。我仲加$12要左個牛油果,超級豐富又健康! 三文魚山藥湯

經典雙拼 $88

加配套餐 +$25

D.I.Y.自選 (包三文魚湯 $115)

三文魚山藥湯

宜家有個套餐,一個D.I.Y.配一個三文魚湯,魚湯好濃郁鮮甜,仲有粒粒山藥真材實料!