2023-10-16
今日同老友們都早收工,就約埋食個晚餐,呢間聚聚都知開左一段時間一直想試試,知道係中菜館睇過d相都幾有特色,今日就一於約埋黎試試啦。我地晚上6點鬆d左右到,當時仲有好多位,去到7點左右就開始爆場了,環境都真係幾舒適,位與位之間都有d距離人多都唔會好迫,茶位每人11蚊上左一壺類似煎茶既茶,茶味都幾濃,落單方式都係用QR code,我地就慢慢睇慢慢點餐。涼拌爽脆魚皮先黎個頭盤魚皮,呢款涼拌魚皮我都係第一次食,魚皮爽口彈牙,配上蘿蔔絲同青瓜絲幾清新,不過就幾辣下,怕辣既朋友要留意下。炭燒檸檬豬頸肉呢份豬頸肉份量好多下喎,我諗有廿幾三十塊,擺盤都幾有心思,賣相好好,燒得都幾好唔會太過火,口感爽脆,係欠點特色純粹加d檸檬汁咁解,但68蚊黎講係非常抵食。土豪雪茄春卷又係一款打卡既食物,造型唔洗講一定滿分先,春卷餡係蝦膠,蝦味都幾出,再配上少少類似可可粉咁既調味料,真係好睇又好食。椰皇雞燉珍寶花膠叫左個燉湯飲下,好香既椰香味再配上一大塊花膠,好滋潤,椰肉好燉到好輕易咁挖出黎,火喉好夠。松露海鮮炆飯輕微既松露味加上醬汁一齊煮既珍珠米好香口,雖然係炆飯但都唔會好濕飯粒粒粒分明,配料都有唔少蝦粒,幾足料。小
涼拌爽脆魚皮
炭燒檸檬豬頸肉
土豪雪茄春卷
椰皇雞燉珍寶花膠
松露海鮮炆飯
小蟶濃湯浸時蔬
食咁多肉叫返碟菜清一清,小蟶應該係急凍蟶子黎,但口感都好爽脆無雪味,上湯味道都好鮮甜,菜都好新鮮。
乾煸四椒肥腸
最後出場既就係呢份豬大腸,豬大腸炸得好香脆無異味,撈勻辣椒辣味出晒黎。
總結黎講食物水準一行人都好滿意,有特色又好食,下次都會黎試下其他款式小菜,服務員都係年輕班底,好爽手都幾有禮貌,環境黎講都好舒適,埋單後仲有幾張優惠券送返食250蚊減50蚊,下次再黎食又抵d。