2017-04-09 842 views
星期日家庭日三點幾下午茶時段,難得唔洗排隊直接入閘,冰室內佈置真係好有特色,就算連牙籤筒都係好細緻既擺設,不過空間感就迫少少,無辦法香港就是這樣我一家三口去食下午茶,點左紅豆冰,飛女柯華田,XO雞扒撈丁 & 蝦多士,整體都好有水準,好足料,我家小朋友好喜歡杯飛女柯華田,又唔會太甜,又有朱古力脆脆喺面又有得食又有得飲。紅豆冰改左唔用雪糕,轉為奶油加三粒糯米糍,都係唔太甜,感覺唔錯。蝦多士好香囗,配千島醬簡直一絕,必食。XO醬雞扒撈丁,可能因為太多XO醬,所以我覺得咸左少少。整體唔錯架,可以去試下,不過座位唔太多,要揀岩時間先唔洗等咁耐。

飛好阿華田
紅豆冰
蝦多士
XO雞扒撈丁
2017-04-09
$60 (Tea)
飛好阿華田
紅豆冰