2023-07-17 572 views
開頭膚淺地以為餐廳創辦人姓邱所以餐廳名叫Yau,點知同店員傾計先知原來Yau係指「游」,理念係同餐廳招牌菜素鵝肝有關,因為覺得鵝肝做法太殘忍,所以餐廳就創辦招牌菜素鵝肝,從而鵝就可以係水上自由自在地「游」了。可惜我地係埋單時先同店員傾計,所以根本冇叫到招牌素鵝肝😅唯有下次再黎過再試!我覺得最正最好食係quiche lorraine!好特別😍叫野食時店員已話俾我地聽a la carte既焗野較慢,要等30分鐘。所以真係要好多時間先可以去試焗既菜式。葡式焗鴨飯我覺得表層的確焗得好脆,不過成個飯得比較少「鴨」肉就比較寡。千層薯仔批原來冇芝士,對於芝士控既我有點失望😅

我覺得最正最好食係quiche lorraine!好特別😍
quiche lorraine

葡式焗鴨飯

千層薯仔批原來冇芝士,對於芝士控既我有點失望😅
千層薯仔批

quiche lorraine