今天跟朋友去左麥館睇Against The Current的演唱會,完場的時侯都已經成10點幾了,我地仲未吃晚飯,但係吃開個幾間都已經關左門,恰巧經過呢間餐館就走左進去試下...就如標題所說的今次試的是揚州炒飯,我第一眼見到碟野個賣相勁似"雀聯會"的頹飯已心知不妙,食到落口更是覺得又酸又苦,十分難吃主要係因為D豬肉,火腿同蝦仁都唔夠新鮮,食落口一陣酸縮味又沒有口感至於飯底方面也完全沒有镬氣,D飯炒得又淋又濕身,口感很差,唯一優點係碟野不太油膩,但由於碟野又酸又苦既關係吃左四分一碟果斷放棄仲有呢間店既服務態度一般,點菜的時侯侍應呼呼喝喝的,態度很差;另外環境也不合格,食野既地方都聞得到厨房傳出來既臭味,十分噁心最後,也不期待這間店之後能有什麼改進了,反正我是一定不會再來

2016-09-16
$45 (Dinner)