2015-04-11 584 views
剛食完維記咖啡粉麵 (當時已經有6成飽) 路過見到咁多花牌放係路邊 原來係十八座狗仔粉開張我企左係門口 望到鋪頭D餐牌彩色繽紛 諗左一陣就決定入去食我主要係想食狗仔粉 細碗$20 大豌$27 外賣$28因為我得一個人 而且又食左野 所以只叫左一豌細既狗仔粉未食之前 我會覺得D粉係軟淋淋 個湯好淡 或者 好重味精雖然D粉唔係爽口 彈口 煙UM 佢係可以俾你咬3-4啖就可以吞落肚 未去到淋到溶既狀態而且個湯底唔係似豌仔翅咁杰身 但又唔係湯水咁稀 但當你食粉既時候佢係好似會勾住D粉一齊送入你口 我覺得做得幾好另外見到佢有蔥 有冬菇片 蝦米 蘿卜粒 令到成個湯底更加香我額外加左一小匙辣既蘿卜粒(免費的) 變左更加野味 多左一份香辣感。我格離個食客話 想要多D蔥, 個老板即刻笑住拎左一兜蔥出黎加俾佢(我覺得佢好有心 而且尊重食客)$20 細豌感覺上有D貴  但只要食得開心 就會值得。 佢其他小食都幾吸引 但由於我太飽 所以下次待續...
我企左係門口 望到鋪頭D餐牌彩色繽紛 諗左一陣就決定入去食

我主要係想食狗仔粉 細碗$20 大豌$27 外賣$28

因為我得一個人 而且又食左野 所以只叫左一豌細既狗仔粉

未食之前 我會覺得D粉係軟淋淋 個湯好淡 或者 好重味精

而且個湯底唔係似豌仔翅咁杰身 但又唔係湯水咁稀
狗仔粉
另外見到佢有蔥 有冬菇片 蝦米 蘿卜粒 令到成個湯底更加香

好有心 而且尊重食客)

2015-04-10
$20 (Dinner)
狗仔粉