2016-11-18 296 views
星期一候群症, 晚上緊係要約朋友出黎食飯透透氣, H8 整幢大廈都係食肆, 食間未食過既西餐廳先 當晚星期一客人不多,侍應安排我們4人坐沙發凱撒沙律用上新鮮羅文生菜, 有少許黑椒粒煙肉粒作調味, 煙三文魚肥美整左兩朵花襯托上檯時不禁令我們嘩一聲, 五種小食分別有雞翼/章魚小丸子/薯條/餃子蝦/芝士蝦丸, 味道中規中矩份量剛好分到我地4個女生一人一件, 配上千島醬同蜜糖芥末醬, 由於是炸物, 拼盤附送新鮮蔬菜條摩天輪特別之處是一邊重一邊輕, 自動旋轉, 呃like之選飲品叫左杯Mix fruit soda / passion+mango針筒內是濃縮果汁, 甜度可以自己調教面層係加拿大海膽, 而家既季節海膽當做, 侍應介紹有2種食法, 一是撈埋意粉食, 二是分開食, 後者是最佳食法, 果然, 海膽肥美新鮮, 就咁食已經好滿足, 黑松露汁唔會太濃, 淡淡松露香混入有什菌/幼露荀既扁意粉上. 呢個意粉淨係海膽都已經值回票價豬仔骨好大份, 每人都有2支骨, 豬助骨好厚肉, 女仔們可能要比少少力氣切開, 豬仔骨面層汁醬獨特, 食得出當中有蕃茄黑椒調味, 似燒烤醬, 唔錯薄餅一客可分開6件, 千島

當晚星期一客人不多,侍應安排我們4人坐沙發
凱撒沙律煙三文魚
小食摩天輪

摩天輪特別之處是一邊重一邊輕, 自動旋轉, 呃like之選
針筒內是濃縮果汁, 甜度可以自己調教
海膽黑松露忌廉汁扁意粉
香燒豬仔骨
紅茄水牛芝士薄餅
薄餅一客可分開6件, 千島醬底, 加左蕃茄令芝士唔會太溜, 味道中和返, 芝士亦有拉絲的效果
望真d, 賣相有d 似不真實既食物
餐廳環境早已進入聖誕氣氛, 整間餐廳佈滿裝飾, 建議稍後要播放聖誕音樂, 氣氛一定好好
2016-11-17
$317 (Dinner)
凱撒沙律煙三文魚
小食摩天輪