2016-06-27
我麻辣貓姐不能缺辣,真係好大癮!亦係經濟實惠譚仔嘅常客!我個人不好三哥,覺得佢嘅炸醬唔夠普通譚仔好食,麻辣雞翼味道又唔夠濃。今日就為我大愛嘅譚仔寫一遍食評吧!有種食法,叫少米多餸!今晚2個女仔叫一碗不需加底嘅米缐,再加個炸醬同兩個餸,已經飽曬,甘樣叫法同你叫2碗米缐再加餸嘅價錢差唔多!埋單2人都係$9x,既然2個粉2個人又食唔曬,不如甘叫仲抵,又可以食多幾款!自問唔細食,但都飽飽,所以2個女仔可以試下甘叫!將米缐分好2少碗,湯好多最後係我飲曬!米缐:麵質一如平時爽滑有咬口,唔太林。湯底:酸辣好開胃,水準每次都甘好炸醬:另上單叫會特別大碗,好食但油好多,我估計有三份一都係油(不過我食到一滴不剩)豬耳:麻辣醬好濃,d汁撈落麪好好食,豬耳好夾脆青瓜:因為青瓜會出水,而且麻辣味會比豬耳淡,但都感覺清新好食暫時黎講,食甘多次,譚仔都可以keep住味道,keep住水準,值得加分!
真係好大癮!
亦係經濟實惠譚仔嘅常客!
今日就為我大愛嘅譚仔寫一遍食評吧!
有種食法,叫少米多餸!
今晚2個女仔叫一碗不需加底嘅米缐,
再加個炸醬同兩個餸,
已經飽曬,甘樣叫法同你叫2碗米缐再加餸嘅價錢差唔多!埋單2人都係$9x,既然2個粉2個人又食唔曬,不如甘叫仲抵,又可以食多幾款!自問唔細食,但都飽飽,所以2個女仔可以試下甘叫! 將米缐分好2少碗,湯好多最後係我飲曬!
米缐:麵質一如平時爽滑有咬口,唔太林。
湯底:酸辣好開胃,水準每次都甘好
豬耳:麻辣醬好濃,d汁撈落麪好好食,豬耳好夾脆