2016-04-25
book左位一行五人去食有米豬,上到樓酒唔太多人,大約有6-7枱客,可能是平日關係吧我地一坐底部長叫我地上隻豬先我地諗住叫埋其他菜先一齊上有兩碟餐前小食-涼拌木耳,幾好食有點酸酸醋醋,i like這種味道除了有米豬外,還點了其他菜有燉湯,椒鹽尤魚拼豆腐,燒腩仔,同上湯莧菜※首先講下隻有米豬,我起初以為好大隻,其實係BB豬,係好BB一條圓碌碌豬,裡面包住炒飯,一來到侍應姐姐話叫我地先影相,影完幫我地剪開一件件,我最欣賞佢個飯,超好味有芋頭,蝦米,冬茹..。。炒得好香同干身但隻乳豬就。。。唔係唔好食,只是個皮唔夠脆,佢係有少少um※燉湯,唔記得個名,但有茹茹,瘦肉,螺頭,但個湯好甜,沒有味精因為有味精的話我一定會飲好多好多水每人都可以分到兩碗※椒鹽尤魚拼豆腐,豆腐好滑,正丫但尤魚炸漿有d甩※燒腩仔個皮唔脆d肉好大舊,似燒肉多果似燒腩仔※上湯莧菜,有咸旦,皮旦,肉碎,這個菜一定唔會差,這個最最基本的煮法,唔會太咸同太油最後隻有米豬1/4要打包有米豬價錢有點貴,下次有機會要試下其他小菜,相信都唔會太差
※椒鹽尤魚拼豆腐,豆腐好滑,正丫但尤魚炸漿有d甩
※燒腩仔個皮唔脆d肉好大舊,似燒肉多果似燒腩仔