2023-11-07
早排駱駝漆都有啲風風雨雨但其實都係有餐廳會開 有野食的🤓 唔只有野食 仲有素食 好重要 因為今日係同食素嘅朋友食飯 而EFG係推廣素肉共融 我可以照食肉 朋友可以食素 餐牌選擇嘅比例大約都係一半一半 大家都唔洗勉強大家🤭🤭(雖然我貪得意今次都食左素🤤)🍖素超厚豬扒配白麵豉豆乳湯麵($98)先講主菜 呢個係招牌菜 雖然我係食肉獸 但普通吉豬實在太普通 所以我素左素豬 結果係好有驚喜 冇決定錯!🤫外皮炸得好脆 豬扒冇乜平時素肉嘅豆味 好鬆軟 而且我靠想像力仲食到啲免治牛味嘅感覺🤡食開素嘅朋友試左舊都讚賞有加 非常突出 係必叫之選😆🧇韓式素炸雞伴飯配溫泉蛋($68)朋友就食左韓式炸雞 炸雞比想像中細件 唔係大大舊個種炸雞 不過韓式配菜好多 有醃蘿蔔同泡菜等等 撈埋溫泉蛋一齊食就似韓式伴飯喇 吉豬太出色嘅關係韓式炸雞相對就冇咁驚喜🤣🫓風乾種子餅($48)呢個都係超特別一見到就想試係用左亞麻籽 南瓜籽 葵花籽各種種子風乾而成嘅餅 仲配上牛油果同一個酸酸辣辣嘅南瓜醬搭配一齊食 健康得黎卜卜脆又惹味 😆🍗炸雞髀($28)呢度炸物真係炸得好脆 有4隻雞髀 有啲似煎腐皮卷 作為小食係唔錯嫁 傾下又咬一隻
(雖然我貪得意今次都食左素🤤)
🍖素超厚豬扒配白麵豉豆乳湯麵($98)
素吉列豬扒
外皮炸得好脆 豬扒冇乜平時素肉嘅豆味
食開素嘅朋友試左舊都讚賞有加 非常突出 係必叫之選😆
🧇韓式素炸雞伴飯配溫泉蛋($68)
🫓風乾種子餅($48)
呢個都係超特別一見到就想試
風乾種子餅
🍗炸雞髀($28)
呢度炸物真係炸得好脆 有4隻雞髀 有啲似煎腐皮卷 作為小食係唔錯嫁 傾下又咬一隻咁 而且價錢都好抵🤫🤫
🍮泰奶麵包布甸($62)
甜品超好食的說 雖然甜品多數都有蛋奶 全素就食唔到 食到嘅話都好推介大家食 我試左泰奶麵包布甸 泰奶味香濃 配上啲曲奇碎同雪糕 一流🤤🤤
🥧芒果熱情果拿破崙($42)
芒果拿破崙
偷食左朋友拿破崙幾啖 層酥皮麵整得好脆 牛油香味亦好濃 有水準😌😌
甜品對我黎講好有驚喜