2021-09-19
原本預約食Afternoon Tea 間酒店,突然改望到維港嘅樓層到二樓餐廳....仲要預約三日前先通知,臨時臨急,要搵一間覺得ok嘅餐廳,有啲難度。最後喺社交平台群組,見到介紹呢間餐廳就去試試。同埋Mira集團好似都唔差。如果係Mira eshop預約:星期一至五8折及免加一星期六、日、公眾假期免加一時間: 2:30 - 4:00 (不過我傾計傾到5點先走)交通建議 :唔建議搭地鐵去,行過去比較遠。我搭巴士,落車行過去好快。座位攻略:最佳位置喺窗邊吧檯,但由於疫情關係,只可以坐三枱客人。當日我要求侍應,如果吧檯有位就立即同我換枱。最後成功坐到吧檯$298兩位,下午茶餐鹹點8件、甜點8件、有四件鬆餅,包兩杯飲品 (咖啡、茶或果汁)有別於一般下午茶套餐擺盤,甜品擺放喺木箱內,白色碟放鹹點。預約前一日致電餐廳,問朋友生日有冇特別安排,佢話可以寫個名喺碟度。都算有效率啦。原來寫喺朱古力鬆餅嗰碟。通常鬆餅都係室溫,但呢個係熱嘅,好似啱啱出爐咁,所以覺得特別好食。甜點就比較甜,特別係個tiramisu,我食到一半就食唔落。鹹點都ok,雖然話唔係特別好食。但平均一百五十蚊一個人嚟講,加上有維港嘅環
如果係Mira eshop預約:
星期一至五8折及免加一
星期六、日、公眾假期免加一
時間: 2:30 - 4:00 (不過我傾計傾到5點先走)
有別於一般下午茶套餐擺盤,甜品擺放喺木箱內,白色碟放鹹點。
鹹點都ok,雖然話唔係特別好食。但平均一百五十蚊一個人嚟講,加上有維港嘅環境,我覺得都唔錯啦。