2007-07-29
師傅我呢排生左大食漬, 食完碗唔係好飽麵之後就轉戰到呢度再飽餐一頓! 老實講呢度又係好期待架, 不過事隔十年好多野都唔同左, 淨係個門面都裝修左, 比以前靚左好多!入到去坐底二話不說叫左碗叉燒飯, 點解唔叫一碟呢? 因為師傅記得呢度一碗份量都已經好多, 所以一碟驚食唔晒浪費呀! 果然冇錯份量係相當之大, 叉燒都唔少, 叉燒仲要係師傅至愛種半肥瘦, 叉燒相當之鬆, 不過略嫌燒得唔係好夠香同埋冇咩蜜味啦, 食落口硬係覺得差少少, 不過個汁唔係一般豉油汁, 師傅相信係佢地自家制, 送飯都幾好味架!總括黎講, 呢度d燒味其實係幾好味架, 不過師傅覺得相比以前好似差左d, 而佢地坐位又窄, 坐得又唔係咁舒服, 裝修完後反而覺得退步左, 唯一冇變就係份量依舊! 相信師傅我唔會刻意再去, 只好同佢講一句有緣相聚, 亦希望再聚時會有驚喜啦! 笑面係好想比不過比唔落手, 冇計啦!
笑面係好想比不過比唔落手, 冇計啦!