2024-03-01 200 views
當年超愛韓國綜藝 Running Man! 姜 Gary 年代簡直笑爆肚,記得有一集嚟咗香港拍攝,想話入去沙嗲王食飯拍攝,居然被拒,從此對沙嗲王無咩好感!有無攪錯! 一個咁好嘅免費廣告機會居然拒絕! 簡直O哂咀無嘢好講!如果唔係客人約我去沙嗲王,相信有排都唔會去幫襯.公道講,沙嗲王質素唔差,又夾自己口味,點咗濃蝦湯,牛沙嗲牛肩胛粉絲,石窩避風塘軟殼蟹,蒜香牛油雞翼,蒜香牛油烤餅,煙肉上湯娃娃菜,蟹粉豆腐鍋配薄餅,最後我點咗杯特濃朱古力沙冰.以為係龍蝦湯,再睇清楚先知係濃蝦湯,但味道好似龍蝦湯,味道濃郁,滿意.沙嗲牛肩胛粉絲,粉絲必然占滿沙嗲汁,擔心如果沙嗲汁味重,粉絲就會太濃,但哩碗沙嗲味道啱啱好,牛肩胛比較薄身,所以口感鮮嫩.石窩避風塘軟殼蟹外脆內軟,只係辣咗D,因為我唔食辣.蒜香牛油雞翼外層香脆雞翼肉嫩 Juicy 而且份量足,唔似D連鎖快餐店用D細細隻BB雞!蟹粉豆腐鍋配薄餅同樣出色,豆腐起滑,薄餅酥香.最欣賞係煙肉上湯娃娃菜,鮮甜之餘菜又煮得夠冧.特濃朱古力沙冰名副其實特濃又夠甜,無偷工減料.食完哩餐,開始對沙嗲王有翻DD好感,相反,每次見到 Running Man 賣廣告就唏

如果唔係客人約我去沙嗲王,相信有排都唔會去幫襯.

石窩避風塘軟殼蟹外脆內軟,只係辣咗D,因為我唔食辣.

蟹粉豆腐鍋配薄餅同樣出色,豆腐起滑,薄餅酥香.

最欣賞係煙肉上湯娃娃菜,鮮甜之餘菜又煮得夠冧.

特濃朱古力沙冰名副其實特濃又夠甜,無偷工減料.

食完哩餐,開始對沙嗲王有翻DD好感,相反,每次見到 Running Man 賣廣告就唏噓無限! 一套以前集集追,一集睇幾次笑幾次嘅節目,變成眼尾都唔望一下,見到全昭旻即熄機!

唉........