2017-09-25 166 views
今日同朋友去食法國菜,聽朋友講間餐廳環境好有藝術感。去到大堂已經有華麗嘅感覺,餐廳仲要用專用電梯添。去到2樓,一邊係室外用餐區,我哋由另一邊進入餐廳。一入到去就已經感受到餐廳高貴氣質,餐廳裝修好有歐陸風格,而且樓底高,環境好舒服而且好寬敝。四周圍都擺放咗呢個豬咀小姐嘅畫做佈置,高貴得來添有少少童真。可以直接望到入廚房添。參觀左一輪開始睇嘢食啦,weekend brunch menu 有Tapas (free flow) ,main course 同甜品。仲可以加生蠔,紅白酒,汽水同果汁。聽講呢度啲生蠔好食所以加咗半打生蠔。白酒味道較甜而且唔溼配生蠔一流,生蠔極之肥美,好新鮮海水味濃,而且好creamy,個番茄醬好特別入邊有蕃茄蓉,而且味道適中。Tapas 有六種選擇,蝦肉蒜味濃而且爽口彈牙,薯條散發住黑松露香味,炸丸子口感非常香脆,烤過嘅番茄味道非常獨特,Parma Ham 加埋蕃茄一齊食另有一番風味。主菜點左羊肉六成熟,外皮燒到有微微焦香,中間半熟嘅羊肉肉嫩多汁,點上醬汁更甜美味。另一主菜烤乳豬,乳豬皮脆肉嫩。最後甜品係麵包布丁,甜度恰到好處,令人一試難忘。
今日同朋友去食法國菜,聽朋友講間餐廳環境好有藝術感。
去到大堂已經有華麗嘅感覺,餐廳仲要用專用電梯添。
去到2樓,一邊係室外用餐區,我哋由另一邊進入餐廳。
可以直接望到入廚房添。
仲可以加生蠔,紅白酒,汽水同果汁。
聽講呢度啲生蠔好食所以加咗半打生蠔。
另一主菜烤乳豬,乳豬皮脆肉嫩。
最後甜品係麵包布丁,甜度恰到好處,令人一試難忘。

2017-09-25
$400 (Tea)
  • Yellow Stone