紅蝦多士🦐做得好靚好好味,個汁係現場淋上去所以保持到塊多士好鬆脆。個汁非常香濃,侍應上菜時好細心解說話係用西班牙紅蝦熬製而成,實際上都真係非常好味。我直情想當濃湯飲🤣🤣🤣🤣🤣椒鹽黑白豆腐不嬲都好鍾意食「金磚豆腐」,金滿庭做得幾好,呢間都一樣有咁既水平,外面又薄又鬆化、裡面d豆腐好滑嫩。叫做黑白豆腐因為係兩種色掛?有普通既金黃色同特別既深灰色。原來深灰色系混入咗竹炭。(雖然竹炭已經多見不怪但我仍然get唔到點解要食竹炭🤣🙈)anyway,味道都係差不多。櫻花蝦炒飯好多櫻花蝦、炒得好靚好香。個賣相係一流!個紅色話係紅菜頭汁既天然色,真係好有誠意,收貴d都係應該🤣🤣咕嚕肉一般般。比較其他稍為差d。甜咗d而且無乜特色,下次寧願試其他。清蒸海上鮮係蒸魚🐟,大條得來火候剛剛好,魚肉鮮甜多汁、俾我地成條清哂淨返d骨。同侍應傾計佢話其實d熟客有時會order其他off menu既嘢叫師傅整,好似呢d海鮮類就會預先訂定。不過我呢d平民客人暫時食住menu既就得㗎啦🤣農家粥水浸白菜仔🥬要食清淡蔬菜原味既朋友既選擇,唔啱我呢d重口味人士。好似話個粥水有特別但我轉頭忘記咗!最後,英記茶莊既茶都確係好飲d,俾$
紅蝦多士🦐

椒鹽黑白豆腐

櫻花蝦炒飯

咕嚕肉

清蒸海上鮮

農家粥水浸白菜仔🥬

最後,英記茶莊既茶都確係好飲d,俾$10茶介都俾得開心d😝
真心覺得d服務好好,侍應係好熱誠好細心,會同客人傾計但又唔會over咗,幫你倒完茶仲會講杯耳轉返啱你右手。絕對唔係口黑面黑扮睇唔到你果種。

四個人食咗一千一,咁既環境同質素真係唔貴,最緊要係食得開心!
2021-02-25
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$270 (Dinner)
  • 農家粥水浸白菜仔🥬
  • 清蒸海上鮮