2019-05-25
今日去咗呢間日式小店食午餐。一入到去感覺好舒服,座位之間好寛倘,空間很足夠,燈光柔和,而且佈置得很日式,彷彿身在日本。食物方面,欣賞呢間餐廳嘅原因,係星期六日都有午餐,很多餐廳為咗賺多啲,原來星期一至五都有嘅午餐,星期六日就變左無。要求你正價食。所以我幾鍾意呢度都有套餐選擇,而且款式又多。我哋叫咗一個日式咖喱唐揚炸雞,一個壽司餐配黑豚肉湯蕎麥面,兩個餐都跟沙律,味增湯。唐揚咖喱炸雞飯,炸雞很香脆,惹味,非常好吃!而且咖喱汁亦很醒神,雞塊很多!另外壽司餐方面,壽司非常出色,魚生很新鮮,壽司飯係溫暖的,份量不少剛剛好,黑豚肉湯蕎麥面,豚肉亦非常嫩滑。服務方面,很欣賞侍應嬸嬸很熱情,而且細心,當見到我哋開唔到味增湯嘅蓋都過嚟幫我地開,實在好細心!價錢方面,兩個人埋單大概100多元,很抵食!平均50至60有一個set lunch,係星期六日來講算好抵!