2023-10-13
最近發掘到呢間主打手工意粉嘅小店🍝 我同朋友試完之後都覺得食物好有驚喜,已經想再回訪😋🍄雞油菌忌廉菠菜意大利幼麵 ($140) 食得出意粉係新鮮製作,口感真係好al dente🤤 醬汁調味剛剛好亦唔會膩,有雞油菌嘅菇香,真心推介大家試下! 另一款🦀蟹粉蛋黃卡邦尼烏冬 ($168)蟹粉份量都幾多,烏冬口感煙韌,每一條都沾上蛋黃同蟹粉,邪惡之選😛🐟PDS 鮮魚湯 ($80) 我幾鍾意佢帶有魚渣,每一啖都有魚嘅鮮味而且一啲都唔腥!🥖小食西班牙麵包 ($58) 外脆內軟,上面塗上自家製嘅香蒜蛋黃醬,麵包控表示很可以🥺 超想再叫多碟但要留肚食甜品😆甜品推介PDS 豆腐提拉米蘇 ($80),同一般嘅Tiramisu唔同,呢度用上牛角包雞蛋仔代替lady finger,將咖啡換上豆腐口味,亦冇加入酒~口感細滑亦重豆香,牛角包雞蛋仔勁香脆😍 另外開心果雪糕配Brownie ($68)都好味,但個人更鍾意前者~每一道菜式都感受到廚師用咗好多心機設計同烹調,係近期食過最有驚喜嘅一餐飯👍🏻