京都一の傳

Kyoto Ichinoden
2023-04-11 648 views
繼續食生日飯,朋友都好nice咁請我食飯,i'm so blessed!佢哋俾我揀地方 (佢地請,我負責訂位),見到呢度有折,就呢度啦!由於我哋3個人,唔可以叫set,散叫!叫咗個刺身 :全部都好新鮮同肥美,尤其拖羅同海膽,melts in my mouth; 配海膽嘅紫菜都脆脆的,perfect!海鮮鍋 (+豬肉+烏冬): 一開始侍應會幫我哋落咗d蔬菜先,然後自己再落海鮮(蜆---肥美又鮮味,魚,鮑魚,蝦 同蟹腳);最好味係個蜆 吞拿魚蓉海膽魚籽on米通:呢個真係好正,雖然有少少無從下手,但如果同熟嘅朋友,用手食真係開心d~!非常足料,就算用手食,都會跌料~啤酒不得不說服務係非常貼心:1 幫我哋落菜後,發現d湯好耐都未滾;主動過黎睇咩事,然後換咗個gas 2 我哋問佢d海鮮要煮幾耐,都有耐性回答 (一d唔耐煩/unfriendly 嘅感覺都無)3 不斷斟茶 ,就算見我哋幾個女仔不停傾計 都無趕無盛 4 我係through網上訂位嘅,訂位時撳掣 (揀咗生日),我完全無follow up 過;但食到咁上下;餐廳居然自己送上一個朱古力心太軟同綠茶雪糕;好感動!呢吓真係要讚一下~食物ok s

由於我哋3個人,唔可以叫set,散叫!
叫咗個
啤酒
不得不說服務係非常貼心:
3 不斷斟茶 ,就算見我哋幾個女仔不停傾計 都無趕無盛
呢吓真係要讚一下~
食物ok service更ok
適合想去傾計嘅人