2020-08-18
經開蘇杭街,搵食就去咗呢間coffee shop。鋪仔細細,得三張枱,因為疫情關係,仲要限制兩人一枱,都幾慘,加埋都係做得個六個客max。我地嗌左兩個lunch set。堂食有七五折,跟餐野飲減$21。落完單好快送上兩杯仔餐湯,今日係南瓜湯,好香既南瓜湯,質地係稠身個隻,幾好味,不過好細杯,兩三淡飲晒。D- 沙律配慢煮雞腿($96):個雞俾肉係走骨,慢煮係唔同啲,d雞肉一啲都唔鞋。沙律除咗沙律菜之外,仲有啲焗香左嘅腰果(幾香脆)、蘋果乾(好乾,好柴)、同一隻蛋(蛋唔係流心,只可以話係軟心,應該係雪櫃啱啱拎出嚟,凍凍地)。巴馬臣芝士,其實係灑左啲芝士粉係上面。自家蜂蜜芥末醬,完全食唔出好似係普通醋汁。可能對於女仔來講其實係夠,不過對男士來講,就會細得滯囉。H- 黑松露雜菌意大利飯配大啡菇($104):分量好似太細,朋友食完覺得唔飽。呢個意大利飯唔會煮到淋晒,總算有啲嚼頭。黑松露味好出,大啡菇亦都煮得夠晒淋,好味既。Flat white :好滑。拉花好令,畫左個女仔,好大杯。Americano: 幾好味。背景音樂細細聲,環境靜靜地,感覺幾好。趁依家冇乜人,可以慢慢食,嘆埋杯咖啡。
Americano: 幾好味。