同南區嘅朋友仔約收工後見面聽講有新開大商場就去湊個熱鬧,睇吓有咩好食😋見到有韓國濟洲柑橘主題人氣過江龍餐廳就入去試吓🤗Location 喺黃竹坑站B 出口新開嘅SOUTHSIDE商場,交通方便易搵。可能南區難得有大型新商場嚟到都幾多人門口都已經排緊隊,餐廳佈置以橙調柑橘為主 座位都好闊落 有室內同室外,但依幾日太熱我就覺得坐室內好了😂btw員工嘅制服都好得意😆頂帽好Q~我哋嗌咗🍴神話豬腳紫蘇拌飯 醬燒牛肉飯卷士多啤梨忌廉WaffleTiramisu 濟洲柑橘乳酪🍹朝露玫瑰花茶🍵豬腳有燒香過,焦香之餘皮Q肉嫩 膠原感滿滿 味道唔會過咸配埋韓式辣醬味嘅微辣紫蘇葉拌飯食配搭幾唔錯 個飯幾香口感唔錯而且份量都好大份飯卷料好足好飽滿,表面有層麻油香,而牛肉配搭爽口配料口感有層次都好味又唔會覺得好膩🤤🍊柑桔乳酪飲 幾有柑桔味 唔會太死甜 配乳酪係清新嘅感覺好飲。飲品個柑桔🍊係可以拎返出嚟食架😆都幾甜幾多汁🫶🏻唔好浪費食物喔😋🤤提拉米蘇好出色,層次分明 手指餅滲透晒咖啡酒味夠濃郁 口感幼滑Creamy 得嚟唔太甜 👍👍 我差啲一個人食哂成碟😂士多啤梨忌廉窩夫,窩夫脆身內軟 配埋新鮮士多啤梨🍓嘅微酸

我哋嗌咗🍴
士多啤梨忌廉Waffle
Tiramisu
濟洲柑橘乳酪🍹
朝露玫瑰花茶🍵

士多啤梨忌廉窩夫,窩夫脆身內軟 配埋新鮮士多啤梨🍓嘅微酸 ,配搭少少草莓醬同忌廉啱啱好,都有水準😋

食完甜品嘆埋杯茶做結尾一流。玫瑰花除咗滿足視覺打卡able之餘聞到濃濃玫瑰花香,欣賞佢唔係用普通餐廳嘅果種玫瑰花(玫瑰花浸哂落去會濃好多)綠茶底配有薄荷葉同埋柑橘片,除咗滋潤個氣味感覺令人好放鬆😌
濟州柑橘乳酪
濟洲柑橘
朝露玫瑰花茶
提拉米蘇
士多啤梨忌廉窩夫
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
濟州柑橘乳酪
濟洲柑橘