2018-05-20
前幾日同大學同學best friend收工之後聚舊,bff之前試過呢間餐廳喺中環嘅分店,我哋今次就試銅鑼灣呢間。好彩bff收得早,等咗一陣就攞到位入座,我到嘅時候門口已經有十幾人等緊位了。Bff等我時已落定小籠包,我坐低唔夠3分鐘即刻有得食😍呢啲咪係愛囉😘👆🏽上海小籠包,皮薄多汁,豬肉鮮甜👍🏽我地都叫咗涼瓜豚肉煎蛋、炸豬柳擔擔麵(走辣)、Kikusan卷及煎素餃,每味都做得出色🤤😋👆🏽炸豬柳擔擔麵(走辣),Bff有咗身己,所以走辣。炸豬柳有驚喜,幾塊疊埋變成厚切豬扒咁,口感豐富、肉質腍得嚟又食到脂香👍🏽擔擔麵質地一咬即斷,少少煙韌,連湯底花生醬及葱花食好和味👆🏽涼瓜豚肉煎蛋,傳統中菜用上日式豚肉,蛋煎得香又金黃色,涼瓜爽口唔苦,全部吸咗豚肉啲油香,好食😘👍🏽👆🏽Kikusan卷,必食!$68有8件,超多新鮮呑拿魚蓉、三文魚子、海膽😍😍😍我一個人食哂啊!性價比+顏值一流菜式👍🏽👍🏽👍🏽每枱都有叫啊!👆🏽煎素餃,成隻餃脹卜卜,饀料極多,菜切得好幼細,煎得啱啱好,又係好味之作🤤😋我叫多杯啤酒,食完埋單$360,以咁高質素嚟講,堅正😍
👆🏽上海小籠包,皮薄多汁,豬肉鮮甜👍🏽
我叫多杯啤酒,食完埋單$360,以咁高質素嚟講,堅正😍