2022-08-20 276 views
話說住大角咀既朋友仔話想生蠔,所以早幾日近近地搵左一間位於旺角既日本壽司店👉🏻鮪世市場試試佢!估唔到平日都好多人walk in,好彩我地有訂枱,先可以坐低慢慢食咋~/🌟日本生蠔 $58肥嘟嘟、漲卜卜的生蠔,鮮甜爽脆,配上蘿蔔蓉、香蔥和酸酸甜甜的醬醋,令鮮味更加提昇,唔錯♡⸝⸝/⭐️中本鮪魚腩刺身 $76中拖羅兩片非常厚切,脂肪細密,入口有魚油香,不過朋友仔唔好彩,食倒少少筋!/⭐️三文魚刺身 $25三文魚絕不吝嗇,厚切兩大片/🌟北海道海鹽炸甜蝦 $58喜歡吃炸野的朋友好想食炸野,所以就叫左碟炸蝦小食,估唔到又好好食😍帶殼的炸甜蝦,香脆可口,肉質爽甜彈牙,讓人不禁一隻接一隻地放入口!/🌟大本鮪魚腩壽司 $48嫩粉紅的大拖羅入口充滿油脂香,但又唔怕食到成口油,好味道ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧/🌟日本海膽軍艦壽司 $68每次喺香港食海膽都好心驚膽戰💓好彩一啖食落去,係甜架(*´▽`)ノ/🌟日本活帆立貝壽司 $48活杋立貝真係食倒之前天鮨Kenji師傅所講既絲絲肉質,唔係急凍,有驚喜(☆∀☆)/⭐️活赤貝壽司 $48爽脆的活赤貝,群邊伴以紫蘇葉同吃,呢個配搭幾特別!/⭐️自家制玉子燒 $9平時好少食玉子燒,但
🌟日本生蠔 $58
⭐️中本鮪魚腩刺身 $76
⭐️三文魚刺身 $25
三文魚絕不吝嗇,厚切兩大片
🌟北海道海鹽炸甜蝦 $58
🌟大本鮪魚腩壽司 $48
🌟日本海膽軍艦壽司 $68
🌟日本活帆立貝壽司 $48
⭐️活赤貝壽司 $48
爽脆的活赤貝,群邊伴以紫蘇葉同吃,呢個配搭幾特別!

⭐️自家制玉子燒 $9
平時好少食玉子燒,但見幾靚所以叫左舊試吓,都幾有蛋香又滑嫩
⭐️火炙鰻魚壽司 $18
鰻魚厚肉彈牙,醬油微甜,恰到好處
⭐️特大赤海蝦壽司 $13
⭐️蟹膏軍艦壽司 $24
這兩款壽司質素正常,應有的鮮甜都有,只是沒有驚喜而已;整體的壽司飯比一般連鎖壽司店細得多,對於好怕食飯既女仔黎講就啱哂喇lol
⭐️炸軟殼蟹手卷 $38
炸軟殼蟹香脆,店員溫馨提示,不要拍照太久,否則會淋🫢
二人加一後平均消費$875,價錢合理,畢竟我們都吃了很多有質素的刺身和貴價壽司👌🏻是旺角一分錢一分貨的好選擇呢!
  • 生蠔
  • 北海道海鹽炸甜蝦