2024-03-20
喺觀塘同朋友gathering想食西餐,我就會諗起依間,餐點精緻而有質素,推介比朋友絕對唔失禮啊!Mango Crab Meat Salad晚餐唔想食得太heavy,開頭先點咗款沙律。蟹肉經過調味,食落有香料味,所以整體都唔會清淡,加上芒果醬配合底下好開胃。Turin Spicy Chicken Wings面頭有紅紅嘅辣醬,就同水牛城雞翼差唔多,雞肉內裡都好嫩,作為小食點綴一下非常可以!US Prime Rib Eye主食點咗牛扒,兩人分享都好足夠。我哋點咗5成熟,牛扒中間好粉嫩,食落好腍亦帶香濃牛味。牛扒配搭咗香脆薯條,外面嘅粉係cajun style超惹味呢!Coco sparkling-Peach之前嚟過一次都有飲過依款特飲,下半部有清爽嘅椰子水,上半部有桃味泡沫般輕盈嘅奶蓋,整體唔會好甜,最底部仲有啲馬蹄粒爆珠增加口感。Pineapple Oolong Tea鍾意比較清香口味就可以點茶,選擇都有幾款,而依款配搭都幾夾。Forbidden Lover甜品時間當然要有,cheesecake伴咗莓醬酸酸地好減膩。本身cheesecake都濃而不膩,仲有啲爽口木耳係底部同旁邊,食落脆脆
Mango Crab Meat Salad
Turin Spicy Chicken Wings
US Prime Rib Eye
主食點咗牛扒,兩人分享都好足夠。 我哋點咗5成熟,牛扒中間好粉嫩,食落好腍亦帶香濃牛味。 牛扒配搭咗香脆薯條,外面嘅粉係cajun style超惹味呢!
Coco sparkling-Peach
Pineapple Oolong Tea
Forbidden Lover
甜品時間當然要有,cheesecake伴咗莓醬酸酸地好減膩。 本身cheesecake都濃而不膩,仲有啲爽口木耳係底部同旁邊,食落脆脆地有少少衝突感但又無違和感。