2011-11-08 22 views
同男朋友放工由金鐘行到去合和,都唔知食乜好就諗起呢間我o地大半年前仲未一齊o既時候o黎過o既呢間餐廳各order o左個set dinner不過相我淨係影o左自己o個d頭盤恕我孤陋寡聞,我未聽過青瓜忌廉湯,但飲落去都ok o既,因為冇o左一般青瓜o既酸味另外叫o既黑松露薯條,薯條本身幾好食(有薯仔味),不過我諗有冇黑松露都唔會太大分別,只係見佢oktoberfest做緊discount先叫我的main course,唔記得咩名喇,總之係有唔同菌類o既一個risotto,配2塊parma ham汁o既份量ok,唔會太多or"漏"parma ham好咸~ 套餐+ $叫的甜品我食o左心太軟+雪糕除o左好似唔太流心之外,想講吓個雪糕可能佢預o左個雪糕球係同個熱o既心太軟擺埋一齊所以雪到個雪糕球勁硬佢一擺低o既時候,我用羹背去敲佢,真係會有少少gok gok聲,好似敲雞蛋咁但個雪糕就算擺o係心太軟隔o黎都唔係點融所以開頭唔可以一啖心太軟一啖雪糕咁食另外想講個焗蠔,我只係食o左少少,因為我個人係唔鍾意食熟蠔但個蠔焗完仍然有陣海水鮮味,正~餐飲叫o左杯荔枝茶,荔枝味好香可能偏甜少少(但如果你係鍾意
同男朋友放工由金鐘行到去合和,都唔知食乜好
就諗起呢間我o地大半年前仲未一齊o既時候o黎過o既呢間餐廳
各order o左個set dinner
不過相我淨係影o左自己o個d

頭盤
cream of cucumber
黑松露薯條
菌類+risotto+parma ham
汁o既份量ok,唔會太多or"漏"
parma ham好咸~
creme brulee + 心太軟
心太軟 特寫
套餐+ $叫的甜品
我食o左心太軟+雪糕
唔知係咪我cut得唔好,入面d朱古力點都唔流出o黎
除o左好似唔太流心之外,想講吓個雪糕
可能佢預o左個雪糕球係同個熱o既心太軟擺埋一齊
所以雪到個雪糕球勁硬
但個雪糕就算擺o係心太軟隔o黎都唔係點融
所以開頭唔可以一啖心太軟一啖雪糕咁食

另外想講個焗蠔,
我只係食o左少少,因為我個人係唔鍾意食熟蠔
但個蠔焗完仍然有陣海水鮮味,正~

餐飲叫o左杯荔枝茶,荔枝味好香
可能偏甜少少(但如果你係鍾意食甜o野,都還可以的~)
2011-11-03
$242 (Dinner)
cream of cucumber
黑松露薯條