2023-01-22 639 views
2023年1月13日 星期五今日收工之後見有少少肚餓,就打算返屋企之前搵間餐廳食個下午茶先係大圍行經過呢間餐廳,新開張左都有半年左右,但一直都未試過,因為成日見到有好多人排隊食,好彩今日呢個時間無乜人,所以即刻入左去入面都裝修得幾舒服,主要用左木色,感覺幾柔和我去既時間仲喺下午茶時間,下午茶餐都幾抵食,$40左右就有埋嘢飲,而且有好多選擇,唔一定局限食車仔麵但我當然要試吓佢嘅車仔麵啦,車仔麵配料有好多食物可以揀,最後要咗幾款餐廳推薦嘅,再加一個小食同飲品加埋$90都唔使,沙田區嚟講都算幾平,而且沙田區真係冇乜車仔麵店一點完餐等咗大約5分鐘左右,飲品就即刻送到,係凍西洋菜蜜,都幾大杯,而且唔算太多冰,所以份量都算多,飲落去唔算太甜,有菜蜜味又夠冰凍之後車仔麵就送到,主要我叫咗三個餸配粗麵,份量下午茶嚟講都算幾大,上面仲加咗我要嘅沙嗲汁,所以湯底好濃郁,唔算太辣,不過幾惹味一定要提下呢一個秘製咖喱魚蛋,咬落去連魚蛋裏面都吸收晒咖喱嘅味道,而且好彈牙,仲有少少魚味添另外,牛丸都係餐廳獨家配方,比起一般嘅牛丸感覺更加有咬口,肉味幾香濃,食到停唔到口我仲叫咗豬軟骨,煮得好入味,而且一咬就斷開,唔
2023年1月13日 星期五

入面都裝修得幾舒服,主要用左木色,感覺幾柔和

我仲叫咗豬軟骨,煮得好入味,而且一咬就斷開,唔會覺得好韌,可惜份量比較少,如果多啲嘅話會更加好

最後小食我仲叫咗煎蠔餅,煎得好香口,外皮脆卜卜,有好多飽滿嘅蠔肉,完全唔覺得腥,煎得啱啱好,食得好滿足
2023-01-13
$100 (Tea)