2022-06-21 683 views
<讚👍🏻>午餐.🥣豬軟骨黑松露薯蓉忌廉湯烏冬🥣:💰$68豬軟骨份量較少,細細舊,但好入味偏硬身,肉地厚實,湯底濃黑松露,有少少薯蓉感覺,但唔會太稠,有2條青豆、2片鳳嗚卷,一粒紅蘿蔔,烏冬都算少彈牙,小編好中意湯底,淨飲湯好似西餐湯咁😂食完再飲埋成碗就好飽喇…..🥣燒咖喱芝士牛油烤雞飯🥣:💰$60(自選甘口/辣咖喱)今次簡左甘口咖喱,係珍珠飯,但隻碟好淺,男士應該唔飽🤣烤雞幾大塊,烤得幾滑,雞皮好香脆,芝士多,仲可以拉絲!好味👍🏽咖喱味正常似超市買一盒盒即食既味😂🥤生薑鮮奶抹茶🥤:💰$16叫左少甜,成杯好薑,因為有生薑片係底,但抹茶味唔出,成體唔太夾怪怪地….好似薑奶水咁😂 或者可能正常糖會好d?🥤寒天蜂蜜爆珠烏龍茶(少甜)🥤:💰$16小編覺得簡少甜就岩岩好,平時買其他店加左爆珠飲品要慳住啲珠咁飲,但呢杯就唔洗!因為幾多爆珠,同埋要平均飲到烏龍茶+寒天啫喱+蜂蜜爆珠,如果留返最後先飲,爆珠會勁甜🤣 🤫有個小秘決:一啖飲埋烏龍+爆珠,咬爆啲爆珠入面蜂蜜先再一啖飲埋肚就正👍🏽.好味程度:⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐💸人均消費:~$80另收加1️⃣服務費:❌再食
<讚👍🏻>
午餐
🥣豬軟骨黑松露薯蓉忌廉湯烏冬🥣:💰$68

小編好中意湯底,淨飲湯好似西餐湯咁😂
食完再飲埋成碗就好飽喇…..

🥣燒咖喱芝士牛油烤雞飯🥣:💰$60
(自選甘口/辣咖喱)
今次簡左甘口咖喱,係珍珠飯,但隻碟好淺,男士應該唔飽🤣
烤雞幾大塊,烤得幾滑,雞皮好香脆,芝士多,仲可以拉絲!
好味👍🏽咖喱味正常似超市買一盒盒即食既味😂

🥤生薑鮮奶抹茶🥤:💰$16